16.11.11

17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


''.......Διαβάζω σε blogs, ενημερωτικά sites και αλλού ή ακούω σε συζητήσεις πάρα πολλές κατηγορίες εναντίον της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου με αποκορύφωμα τις κατηγορίες ότι αυτή η γενιά φταίει για την σημερινή μας κατάντια.

Την περίοδο της χούντας προς το έτος 1973 είχε ξεκινήσει το φοιτητικό κίνημα με αιτήματα φοιτητικά όπως ελεύθερες εκλογές κλπ. Αντίσταση στο καθεστώς της χούντας μέχρι τότε προέβαλλαν ορισμένες παράνομες οργανώσεις από τον χώρο κυρίως της κομμουνιστικής και όχι μόνο αριστεράς.

Ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του δεν προέβαλλε καμιά σχεδόν αντίσταση στη χούντα.

Το φοιτητικό κίνημα με αποκορύφωμα την κατάληψη της Νομικής και τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο ήταν ο χώρος που προέβαλλε σθεναρή αντίσταση στο καθεστώς της χούντας.

Με κεντρικά συνθήματα τα Δικαιοσύνη, Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Οι καταληψίες του Πολυτεχνείου και οι ευρισκόμενοι στους γύρω δρόμους ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητές, λίγοι νέοι από διάφορες οργανώσεις και ένας μικρός αριθμός εργατών.

Την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη την έκαναν οι φοιτητές, ανεξάρτητα αν είχαν την συμπάθεια, από ένα σημείο και πέρα και του Ελληνικού λαού. Και φοιτητές ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα και έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στα τανκς του Παπαδόπουλου με μικρή συμμετοχή πολιτών από άλλους χώρους εργασίας κλπ.

Τι ήταν λοιπόν η γενιά του Πολυτεχνείου; Οι φοιτητές της που σπούδαζαν και συμμετείχαν στα γεγονότα; Προφανώς η γενιά είναι κάτι πολύ ευρύτερο και αναφέρεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
περισσότερα....
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2011/11/17.html


...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΛΗ...............
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Κ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ας είμαστε άξιοι να την ακούσουμε.


Μπορεί οι εποχές των ανθρώπινων αξιών να πέρασαν,
αλλά αντέχουμε να μιλάμε
γιατί σ εμας οι λέξεις δε γίνονται ''τυχαίες φράσεις'' εντυπωσιασμού, αλλά μια πραγματικότητα που γνωρίζουν τη χαρά, το πόνο, την αφθονία, τη στέρηση, αλλά πάνω απ' όλα τη δικαιοσύνη.
...αυτή η ζωή δεν ανήκει σε λίγους, αλλά σε ΌΛΟΥΣ!

ας είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι...δεν έμεινε τίποτα άλλο..... ευχαριστώ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες