22.6.11

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Με 130 πούλμαν και δύο τρένα έφτασαν στο Λουξεμβούργο διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της CES, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την ευρω - λιτότητα και να διακηρύξουν πως πριν από τα χρέη, πρέπει να λυθεί το ζήτημα της ανεργίας.

Χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες φώναξαν "όχι" στη λιτότητα και κάλεσαν τις κυβερνήσεις να χρηματοδοτήσουν θέσεις εργασίας, όχι το κλείσιμο ελλειμμάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας 7.500 άνθρωποι έφτασαν στο Λουξεμβούργο για να διαδηλώσουν, ωστόσο οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό στους 15.000 με 20.000 διαδηλωτές.

"Το κύριο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι το έλλειμμα, αλλά η ανεργία", δήλωσε ο πρόεδρος της CES, ο Ισπανός Ιγνάθιο Τόξο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από τη διαδήλωση.

Διακυβέρνηση της Ευρώπης σημαίνει επίσης "ενίσχυση του κοινωνικού της μοντέλου κι όχι επίθεση σε αυτό", όπως συμβαίνει ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, σημείωσε ο συνδικαλιστής. Οι στόχοι για τη μείωση του χρέους θα πρέπει να μετατεθούν για το 2016, προσέθεσε.

"Δεν αντιτιθέμεθα στη λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού τους, όμως αντιτιθέμεθα στο να βρίσκονται οι μισθωτοί και οι εργαζόμενοι στο επίκεντρο των προσαρμογών", σημείωσε επίσης η γαλλίδα Μπερναντέτ Σεγκόλ, γενική γραμματέας της CES.

"Δεν θα πρέπει η οικονομική διακυβέρνηση να γίνεται μέσω μιας ώθησης προς τα κάτω των μισθών ή μιας μείωσης των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με τους δείκτες τιμών", προσέθεσε.

Η διάσωση της Ελλάδας και η ρύθμιση των δημοσιονομικών της δεν θα μπορέσουν να γίνουν αν, παράλληλα, δεν γίνουν δημοσιονομικές προσαρμογές, επενδύσεις, κυρίως μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, σημείωσε η Σεγκόλ.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr/world/xiliades-europaioi-diadilonoun-sto-louksemvoirgo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες